ANDORRA LA VELLA

Acaben les obres del carrer Tobira després de quatre mesos i mig

La fi dels treballs permet activar l’adjudicació dels pisos de l’antic hotel Àrtic

La connexió del carrer amb Prat de la Creu ja enquitranada.

La connexió del carrer amb Prat de la Creu ja enquitranada.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Si cap imprevist no altera la previsió avui es reobre el carrer de Tobira d’Andorra la Vella després de quatre mesos i mig de treballs que han servit per renovar els serveis, els comunals i també els d’Andorra Telecom i FEDA. L’obra té una rellevància paral·lela perquè és el carrer on s’ubica l’antic hotel Àrtic, reconvertit en pisos de lloguer assequible després que l’adquirís el Govern. L’adjudicació dels habitatges (que estan totalment acabats) ha estat supeditada a l’acabament d’aquesta obra. Inicialment l’executiu preveia atorgar-los durant l’estiu però la data s’ha endarrit a conseqüència de l’execució dels treballs, que van començar al juny. Ara els 27 pisos estan entre els que el Govern vol entregar als llogaters que hi aspirin i compleixin els requisits abans que acabi l’any. Però Marsol ja va avançar fa uns dies que no serien els primers pels quals s’obriria una convocatòria pública, abans han de ser els quatre habitatges de l’edifici reformat a l’avinguda laurediana Verge de Canòlic.

La corporació ha destinat 334.419,53 euros a una obra que ha consistit en la renovació de tots els serveis comunals del carrer: la xarxa d’enllumenat, la d’aigües residuals i la que subministra l’aigua potable i, a més, ha realitzat la separativa de les aigües pluvials. L’obra l’ha realitzat Treballs Públics Unitas. A més, va explicar la corporació, es va informar Andorra Telecom i FEDA de la intervenció per si volien fer alguna actuació en les seves xarxes de subministrament i hi ha hagut actuacions tant de la companyia de telecomunicacions com de l’elèctrica, a més de FEDA-ECOTERM per estendre la xarxa de calor als edificis de la zona.

El termini inicial d’execució dels treballs era de cinc mesos però s’ha pogut escurçar uns dies. El carrer es va tancar el 10 de juny.

tracking