LLENGUA PRÒPIA

Classes de català subvencionades als treballadors d’Encamp

Les empreses de la parròquia, de tots els sectors, es poden acollir al programa per fomentar l’ús i el coneixement de la llengua

El centre de català a Encamp.

El centre de català a Encamp.Fernando Galindo

Publicat per
Encamp

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp ha presentat una proposta dirigida a les empreses de la parròquia, de tots els sectors empresarials, per tal de fomentar el coneixement i l’ús del català i de facilitar a les empreses la formació als seus treballadors.

El conseller d’Esports i Reactivació Econòmica, Nino Marot, explica en una nota de premsa que “l’objectiu principal d’aquest programa és el de promoure el coneixement i l’aprenentatge de la llengua catalana entre els treballadors de les empreses ubicades a la parròquia”.

Tal com marca la Llei d’ordenació de l’ús de la llengua pròpia i oficial, el comú és responsable del foment de la llengua i de contribuir conjuntament amb altres administracions a vetllar per l’ús de l’idioma oficial, i per tant “s’ha apostat per promoure un programa de formació i alhora subvencionar el cinquanta per cent del cost del curs en línia de nivell A1 per a fins a 20 treballadors per empresa”.

Marot afegeix que, de la mateixa manera, “les empreses que superin aquest nombre d’inscrits també poden participar en el programa, però hauran d’assumir el cost íntegre per a cada treballador de més”.

Les classes de la formació en català, dirigida a tots els sectors empresarials, comerços, restauració, hoteleria o construcció d’Encamp, seran telemàtiques i els treballadors podran accedir al curs des de qualsevol dispositiu, a qualsevol hora.

Cada empresa abonarà la totalitat de la despesa de la formació dels seus treballadors directament a l’empresa guanyadora, que impartirà les classes,  amb un cost de 9,99 euros per treballador al mes. El comú procedirà a l’abonament del 50% del cost de la formació mitjançant una subvenció directa a l’empresa sempre que els treballadors finalitzin la formació amb èxit i en un termini màxim dos mesos.

Si el treballador no finalitza el curs en dos mesos no serà objecte de subvenció. Tot i això, l’empresa podrà contractar un mes addicional per 9,99 euros per treballador i mes (fent un total de tres mesos de curs per treballador) com a termini màxim per poder gaudir del preu ofert per l’adjudicatària del curs de català.

El període d’inscripcions del curs s’obre dijous 31 d’octubre, fins al 31 de desembre, podent-se iniciar les classes a partir de l’1 de novembre.

MATÍ SENSE SUBMINISTRAMENT D'AIGUA PER UNA AVARIA

El subministrament d’aigua d’Encamp es va veure ahir afectat per una fuita que va tenir lloc al matí al pont de la Molina a conseqüència d’una intervenció de millora a la xarxa. La intervenció va provocar una avaria que va deixar una part de la vila d’Encamp sense subministrament.

El servei es va restablir primer als Cortals, a Vila i a una part del centre d’Encamp, i va quedar normalitzat pels volts del migdia.
tracking