ORDINO

El Lycée Comte de Foix i l'Abba Ordino Babot Hotel guanyen la 32a Mostra Gastronòmica

370 persones han assistit per gaudir de les 38 propostes dels 21 restauradors del país, i proximitat, que s'han desplaçat per la cita

Els assistents a la 32ª Mostra Gastronòmica d'Ordino

Els assistents a la 32ª Mostra Gastronòmica d'OrdinoSergi Perez Moreno

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Lycée Comte de Foix i l'Abba Ordino Babot Hotel han guanyat la 32a Mostra Gastronòmica d'Andorra i els Pirineus amb la crema de carabassa amb castanya i ventresca de porc confitada amb espècies com a millor plat tradicional amb 78 vots; i el dim sum d'escudella amb el seu 'velouté' i salsa 'xifera' com a millor plat original amb 90 vots, respectivament. En total, unes 370 persones han gaudit de les 38 propostes dels 21 restauradors del país i de proximitat que s'han desplaçat per a la cita. Durant l’àpat, els comensals han pogut votar a través d’un codi Qr el millor plat tradicional i el més original i s’ha batut el rècord de participació amb 472 vots (es podia votar més d’una vegada).

"Un any més de mostra, ja són 32, que ha tornat a ser un èxit per nosaltres de què continuï tenint aquest interès en la gent que ens fa voler continuar" ha declarat la cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma. En aquest sentit, tant la mostra d'aquest diumenge i la fira de productes artesanals han comptat amb la presència de centenes de persones que s'han aplegat a la parròquia per no perdre's la cita. La consolidació de la cita ja és un fet, segons ha esmentat Coma, però "després de 32 anys hem d'anar actualitzant-ho, com requereixen tots els productes". "Hem d'oferir productes més atractius perquè la gent pugui continuar amb la voluntat de venir cada any", ha mencionat. Amb tot, la cònsol major d'Ordino ha declarat que, de cara a l'any que ve, es vol proporcionar tota una sèrie de novetats que encara s'han de parlar amb l'empresa organitzadora, Menja't Andorra.

Durant el seu parlament de cloenda de la mostra, Coma ha valorat molt positivament el funcionament d’aquesta edició de la Mostra i ha indicat que "la transversalitat i la internacionalització ha estat possible gràcies a la professionalitat de Menja’t Andorra, com organitzadors de l’esdeveniment, i la col·laboració de la delegació del Govern de la Generalitat". També ha tingut paraules d’agraïment pels restauradors i públic que es mantenen fidels al format.

D’altra banda, s’ha mostrat satisfeta pel fet que “la gran varietat de cites i esdeveniments gastronòmics, cada dia més gran, convisquin i enriqueixin la nostra oferta cultural, local i turística”. La resta d’activitats de la Mostra, el Saló Gourmet i els tallers i degustacions del GastroLab també han estat tot un èxit. Per una banda, s’han esgotat les entrades i per l’altra, els paradistes que han estat exposant i venent els seus productes al Saló s’han mostrat satisfets amb el format, l’afluència de públic i les vendes.

tracking