La Massana
Lo Mandongo se celebrarà el 30 de novembre
La tradició de la matança del porc arriba per primera vegada a la parròquia
La Massana tornarà a celebrar Lo Mandongo el 30 de novembre a la plaça de l'església. “No farem la matança del porc, perquè actualment no es pot fer, però ens arribaran les canals refrigerades i a partir de les deu del matí estarem preparant les carns per fer les botifarres”, ha explicat el president de la Confraria de Sant Antoni, Josep Maria Troguet, en la presentació de l'esdeveniment aquest matí, on també s'ha informat que els tiquets pel dinar es podran comprar a partir de demà a l'oficina de turisme de la parròquia a un preu de 8 euros els adults i 4 euros els infants fins als 14 anys.
Al migdia hi haurà una xerrada del comunicador i historiador Alfred Llahí amb diversos padrins de la parròquia, que explicaran com es feia la matança del porc. A més, es podran veure estris antics, com la pastera, l’aparell per trinxar la carn o el bastó per netejar els budells. El comú ha demanat a les persones que tinguin fotografies i estris antics relacionats amb la matança del porc, per tal de fer una exposició el mateix dia.
Aquest any, el comú ha volgut fer un homenatge a la dona mandonguera, il·lustrant el cartell d'aquesta primera edició amb ella. La consellera de Cultura, Alexia Verdaguer, ha volgut remarcar que "un dels puntal de la Massana és la gastronomia, i per això a més de la carn de porc hem volgut impulsar un plat tan tradicional com el trinxat.