Les firmes de moda franceses Schiaparelli i Julien Fournié són ja oficialment cases d’alta costura (o haute couture en la seva etiqueta original, en francès). És la denominació d'origen que atorga la Comissió de Classificació Costura i Creació del ministeri francès d'Indústria. El segell els dóna dret a fer servir el terme haute couture i a desfilar de manera habitual a la setmana de la moda d’alta costura de París.
Fins ara, només tretze empreses de moda, com Dior, Givenchy, Chanel, Yiqing Yin o Giambattista Valli, gaudien d'aquesta selecta denominació d'origen protegida i única al món. Ara la comissió ha decidit ampliar la llista oficial del luxe màxim al terreny de la moda.
Schiaparelli arriba al club després d'una absència de les passarel·les de 60 anys, a les quals va retornar en fa tres. La fundadora, Elsa Schiaparelli, és recordada per la tensa relació que va tenir amb la coetània Coco Chanel.
Per la seva banda, el modista Julien Fournié, de 41 anys, presenta les seves desfilades a París sota el seu nom des del 2009. Abans, aquest dissenyador va treballar com a director creatiu de la firma francesa Torrente i va col·laborar amb Jean Paul Gaultier. L'etiqueta ‘alta costura’ està jurídicament protegida i per fer-se amb ella cal complir una sèrie de requisits. Entre més, han de desfilar dos cops l’any amb almenys 25 models, tenir un taller a París amb un mínim de vint empleats a temps complet i també hi ha fixat un nombre mínim de peces per col·lecció. Alguns requisits, però, han anat disminuint amb el temps per impedir la desaparició de modistes que poden afrontar els seus elevats costos.
Per pertànyer al club, però, no cal ser una empresa francesa. Cinc de les companyies que en formen part són estrangeres: Giorgio Armani, Valentino, Elie Saab i Maison Martin Margiela. A més, altres membres compten amb el títol de convidats, un estat de transició abans de ser acceptats com a membres de ple dret.