Passarel·la reivindicativa
Desenes de dissenyadors han utilitzat les desfilades de la Setmana de la moda de Nova York com a aparador per a llançar missatges a favor de la diversitat i els drets de les dones.
El caràcter reivindicatiu ha marcat la Setmana de la moda de Nova York, que s’ha celebrat aquesta setmana. Desenes de dissenyadors han utilitzat les desfilades com a aparador per a llançar missatges a favor de la diversitat i els drets de les dones.
Creadors, models i influencers han lluït com a complement una xapa rosa en suport a la labor de l’associació Planned Parenthood, que defensa la llibertat sexual i reproductiva. La campanya, impulsada pel Consell de Dissenyadors de Moda d’Amèrica (CFDA), porta el títol de La moda dóna suport a la planificació familiar i té com a objectiu conscienciar sobre la importància de la feina d’aquesta i moltes altres organitzacions el finançament de les quals penja d’un fil amb l’arribada al poder del president pro vida, Donald Trump. A més, en la passarel·la d’aquests dies hi han tingut especial importància els dissenyadors estrangers, que no només han mostrat les seves col·leccions per a la propera tardor/hivern, sinó que també han reflectit en les seves desfilades el caràcter inclusiu d’una indústria que abraça la diversitat.
Un exemple és el dissenyador indi Bibhu Mohapatra, que ha vestit en diverses ocasions l’ex-primera dama dels EUA, Michelle Obama. Ha presentat una col·lecció que, com indica, “celebra l’apoderament de les dones”. “Tinc una audiència global i els meus clients venen de tot arreu del món, incloent molts països de l’Orient Mitjà. La meva feina no té raça ni religió, i espero tenir una veu prou forta com per escalar qualsevol mur”, va declarar Mohapatra al canal NBC.
La sud-coreana Yuna Yang, la belga Diane von Furstenberg, el francès Joseph Altuzarra i el japonès Tadashi Soji són alguns dels noms internacionals que han triomfat aquests darrers dies a Nova York, on han ensenyat els seus treballs.