ESPAI CANÍ

Un passeig més lliure

És important passejar per diferents llocs

Un passeig més lliure

Creat:

Actualitzat:

Seguim amb més consells per aconseguir que el passeig de la nostra mascota sigui tranquil. Sovint tenim l’er­rònia idea de pensar que hem de cansar els gossos físicament perquè estiguin més tranquils; però si un dia anem a córrer una hora, l’endemà ens demanarà una hora i una miqueta més i així gradualment. Els gossos igual que les persones no es tornaran més “llestos i amb més capacitat d’aprenentatge” per fer running però sí pel fet de ser capaços de concentrar-se olorant. El que hauríem de fer és treure’ls diàriament una estoneta sense corretja, perquè és molt important que puguin realitzar tot tipus de moviments lliurement per poder desenvolupar la seva musculatura cor­rectament en poder-se dirigir en totes direccions, però mai obligant-los a córrer darrere nostre, per exemple.

També és important tenir en compte diferents llocs de passeig. Pensem en l’estimulació que a nosaltres ens suposa conèixer llocs nous, doncs els nostres gossos també ho necessiten. Hem de poder portar-los per diferents rutes cada dia, llocs amb gespa, munta­nya, polígons industrials, obres, etcètera.

Per últim, les eines més indicades per a passejar haurien d’incloure un arnès i una corretja de com a mínim dos metres. Per ensenyar-los a no estirar de la corretja, podríem començar amb un arnès antitir, dels que s’agafen pel pit i que quan el gos estira reparteix la força per tot el cos ajudant-lo a poder rectificar per si mateix. Per als que no estiren gens i ja passegen de forma relaxada podem utilitzar un arnès en forma de Y perquè puguin tenir llibertat de moviment. Hem de tenir en compte que un collaret, sigui com sigui, fa que quan el nostre gos estiri de la corretja o nosaltres vulguem corregir la seva posició erròniament pugui arribar a ser molt perjudicial per a ell. El coll és una zona del cos molt dèbil, per tant la pressió constant pot provocar lesions irreversibles a les tiroides, disminució de la quantitat d’oxigen que arriba al cervell i diferència de pressió als ulls produint ceguera permanent.

tracking