Quan es parla d’un peix saludable, a la majoria li ve al cap el peix blau, i pocs són els que pensen en el marisc, una altra font excel·lent de proteïna. Avui parlem del llagostí, aquest crustaci sovint confós amb la gamba i que ofereix múltiples beneficis nutricionals. I és que el llagostí concentra una gran quantitat de nutrients saludables i valuosos minerals i vitamines. Entre aquestes últimes, destaca la vitamina E, amb una funció antioxidant, vitamines del grup B i vitamina A, ideal per cuidar la pell i la vista. Pel que fa als minerals, el llagostí conté magnesi, sodi –per això no s’aconsella a persones amb hipertensió–, seleni i ferro –que el converteix en un aliat perfecte contra l’anèmia–. Convé tenir en compte, a més, que aquest aliment gairebé no aporta greixos ni hidrats de carboni, de manera que el seu consum està aconsellat en dietes per perdre pes. Finalment, com a nota negativa, cal afegir que el llagostí té una elevada proporció de colesterol.
LA RECEPTA:Pad thai
INGREDIENTS:
15 ml oli d’all i gingebre
15 g de pastanaga
15 g de carbassó
3 cues de llagostí
200 g de tallarí d’arròs
50 g de pasta cock
25 g de pasta suree
20 g de brots de soja
20 g de cacahuets
10 g de llima
ELABORACIÓ:
1. Agafem el wok i afegim l’oli d’all i gingebre. Un cop calent afegim la pastanaga i el carbassó tallat en juliana.
2. Afegim les tres cues de llagostí.
3. El tallarí el tindrem prèviament bullit (sis minuts), escorregut i refredat. El tornem a bullir al cuecce pasta dos segons i l’afegim escorregut al wok.
4. Afegim la pasta cook i suree i barregem bé.
5. Muntem el plat amb els brots de soja frecos i cruixents a sobre, i decorem amb cacahuet picat i una rodanxa de llima fresca.