Llum polsada per a l'ull sec
Es tracta d'una tecnologia terapèutica de nova generació
El món s’estima que hi ha 300 milions de persones que pateixen la síndrome de l’ull sec. I és que encara que sigui una patologia que normalment afecta la gent gran, ara no és d’estranyar que es diagnostiqui en adults. Encara que ja existeixen diferents sistemes de tractament al mercat (a banda de les gotes humitejadores o les llàgrimes artificials), recentment s’ha desenvolupat una nova solució per combatre aquesta patologia tan present entre ciutadans que viuen en localitzacions generalment amb un ambient molt sec, com és el cas d’Andorra. Aquest nou sistema és una tecnologia terapèutica amb llum polsada. La mecànica del tractament es realitza en dues parts.
En un primer moment s’utilitza llum IPL (llum intensa polsada) durant aproximadament cinc minuts. Es tracta d’una llum policromàtica que mitjançant cinc impulsos tèrmics per ull estimula les glàndules de Meibom –les encarregades de la llàgrima– amb l’objectiu de millorar-ne l’activitat i la producció. Aquest tractament s’aplica en la zona periorbital –entorn de l’ull– per tal d’estimular la contracció de les glàndules augmentant el flux lipídic i reduint l’evaporació de la llàgrima.
En la segona part del tractament s’utilitza llum modular. Consisteix a col·locar una màscara durant uns quinze minuts. Aquest tipus de llum calenta de forma endògena (és a dir des de l’interior) les parpelles, facilitant la secreció de les glàndules de Meibom.
Cal destacar que ambdós passos del tractament són indolors, i que després de la seva realització, el pacient pot reincorporar-se a la rutina diària sense cap mena de problema. Per tal d’obtenir un resultat òptim, es recomanen entre dues i quatre sessions en intervals d’un parell a quatre setmanes.