Ulls fantàstics per Halloween

Cal que l'òptic revisi les lents per evitar riscos

Ulls fantàstics per Halloween

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nit del 31 d’octubre, la gent es disfressa per tal de celebrar Halloween. Són molts els que personalitzen tant les disfresses que fins i tot canvien el color dels seus ulls. Per tal de fer-ho possible hi ha lents de contacte de fantasia. Però són realment segures per als nostres ulls?

D’entrada diré que sí, que aquestes lents són segures sempre que es comprin en un establiment sanitari. En cas de trobar-les en una botiga de festes és necessari comprovar que estiguin aprovades per la Comunitat Europea. Encara que la intenció sigui utilitzar-les puntualment –en aquest cas per Tots Sants– és important tractar-les com una lent de contacte terapèutica, és a dir, que han de ser adaptades per un professional de la visió.

Així doncs, el teu òptic ha d’aconsellar-te sobre les lents de fantasia ideals per als teus ulls. També et pot ensenyar a posar-les i treure-les de forma correcta. A més, aprendràs a cuidar-les i fer-ne un correcte manteniment per tal d’evitar infeccions molt molestes com ara una conjuntivitis. Encara que ja duguis lents de contacte en el teu dia a dia, cal que acudeixis al teu òptic habitual, que és qui et farà la millor recomanació per als teus ulls.

Què pot passar si compres lents de contacte de fantasia en establiments no sanitaris? Que la qualitat en la seva fabricació pot no ser la ideal per als teus ulls i poden provocar-te hipòxia corneal, quan la còrnia no rep la suficient quantitat d’oxigen, reaccions al·lèrgiques com ulls vermells o parpelles inflades, i úlceres a causa de la presència de bacteris o d’una incorrecta manipulació de les lents.

La còrnia també respira

La còrnia és totalment transparent perquè no té vasos sanguinis, rep l’oxigen directament de l’atmosfera. Cal que vigilem la permeabilitat i la transmissibilitat de gasos dels materials dels que estan fetes les lents perquè no afectin l’oxigenació de l’ull.

tracking