Les noves tendències en cereals (II)

Un nou ventall de sabors i textures s'amplia amb l'aparició d'aquests aliments

Les noves tendències en cereals (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Des del punt de vista gastronòmic ens obre un nou ventall de sabors i textures, ampliant el nombre d’opcions disponibles a l’hora d’elaborar els nostres àpats. Més exemples de cereals que podem trobar als comerços són:

FARRO

S’utilitza com a substitut de pasta o arròs. És un gra amb un sabor a nou similar al de l’arròs integral i és ric en fibra, magnesi i vitamines. Cal rentar-lo bé abans de cuinar-lo i es pot servir en amanides, sopes o potatges.

TEF

Provinent d’Eritrea i Etiòpia, té un excel·lent balanç d’aminoàcids i també és ric en calci i ferro. Es pot usar per fer massa de pastissos, galetes o pans. També es menja al vapor, bullit, al forn o com a guarnició o plat principal.

FAJOL

Igual que altres plantes herbàcies no és veritablement un cereal. És ric en calci, ferro, vitamines, magnesi, manganès, zinc i coure i ideal per a celíacs perquè no conté gluten. A més, ajuda a reduir els nivells de colesterol i pel que fa a la pressió arterial. Ajuda a controlar el sucre en la sang i es pot menjar cru, previ remull, o cuit uns 15 o 20 minuts, com els cereals.

XIA

És una espècie del gènere de la sàlvia. És nadiua del centre i sud de Mèxic. Les seves llavors tenen un gran perfil nutricional, són riques en calci, manganès i fòsfor, i és una gran font de greixos omega 3 saludables, antioxidants i fibra. La xia tampoc no conté gluten. A més, serveix per combatre la diabetis i per regular la pressió arterial. Les llavors de xia poden ser consumides senceres o moltes, sobre amanides o liquats.

tracking