La Casa de la Muntanya

L’espai té una zona ‘showroom’ i una zona de creació

La Casa de la Muntanya

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Què és un ‘mountain living lab’?

Un laboratori viu de muntanya és un espai per a la recerca innovadora i participativa, el desenvolupament d’activitats basades en aproximacions multidisciplinàries i la promoció de projectes cocreatius en l’àmbit de la muntanya. A efectes pràctics, podríem dir que un living lab és un catalitzador de l’economia circular, la transformació digital i la sostenibilitat dels entorns de muntanya.

Com s’origina el concepte de la Casa de la Muntanya?

El projecte neix de la mà de l’OBSA, el Cenma-IEA, Actua Innovació i del comú d’Ordino, amb la missió d’aglutinar el coneixement, l’experiència i el talent, per engegar línies d’experimentació i innovació tecnològica que estimulin totes les dimensions de l’esport, el turisme, la recerca i la cultura de muntanya.

Què s’hi pot fer actualment?

La Casa de la Muntanya compta amb dos espais diferenciats, la zona showroom, on qualsevol usuari pot interaccionar i experimentar amb els continguts, i la zona de creació el Cim, un espai que està destinat a la creativitat, l’assaig i la innovació per desenvolupar nous continguts. Actualment podem descobrir diferents escenaris de muntanya (cims, llacs o refugis) mitjançant unes ulleres de realitat virtual. Amb una maqueta 3D podem interpretar el paisatge d’Andorra o consultar tot tipus de continguts temàtics relacionats amb la muntanya, així com facilitar la presa de decisions a l’hora d’organitzar sortides o analitzar els recorreguts d’una cursa esportiva. Estem treballant els continguts de quatre pantalles tàctils per oferir al visitant informació diversa sobre entorns de muntanya, nivologia i seguretat. També volem captar el talent de creadors i artistes, habilitant dos video-walls (un d’ells de gran format panoràmic) on projectar obres audiovisuals i documentals, tots ells relacionats sempre amb entorns de muntanya. En aquest sentit, ara mateix allotgem una experiència artística/sensorial on descobrir els paisatges sonors dels principals hàbitats del Pirineu a través de l’obra Son Hàbitats, del músic Lluís Casahuga.

Qui pot participar-hi?

L’espai està obert a qualsevol persona, empresa o associació que vulgui experimentar i desenvolupar una idea, un producte o un servei en l’àmbit de la muntanya. En essència, qualsevol que vulgui participar d’un ambient de treball col·laboratiu on fomentar sinergies entre els equips multidisciplinaris que conformen el cor i l’ànima de la Casa de la Muntanya.

*Marc Font

Marc Vilella

Actua Innovació, OBSA

tracking