Festi'Flora, el festival de la flora del Pirineu

Tindrà lloc aquest juny per apropar la flora des de l’art, la literatura i el coneixement popular

El festival vol apropar la flora des de diferents perspectives

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquest mes de juny arriba a Andorra un esdeveniment transfronterer que presenta al públic l’esplendor de la flora pirinenca. Emmarcat en el projecte Floralab, de finançament Poctefa, el Cenma ha coordinat un mes d’activitats que seran possibles gràcies a la implicació i suport de nombroses entitats públiques i privades.

El Festival de la Flora del Pirineu és un esdeveniment comú a tota l’àrea del projecte, i vol apropar la flora des de diferents perspectives: l’art, la literatura, el coneixement popular, la creació artística... i tampoc perdrem de vista les activitats que involucrin els infants, ni les desitjades sortides a la natura.

Aquest estiu marxem junts pels camins transfronterers per descobrir les joies de la flora dels Pirineus. Cal tenir els sentits ben desperts: les plantes ens acompanyen per tot arreu, de vegades exuberants al llarg dels camins, o amagades al cor de les roques; de vegades discretes o atrevides a la línia de les crestes, subtils i sempre elegants. Flors amb formes i colors sorprenents, us explicaran històries i remeis antics... Un patrimoni excepcional i inspirador, amb un miler de secrets!

Sortides, conferències, tallers, pintura, exposicions... hi haurà activitats al gust de tot­hom.

Com a resultat de la participació ciutadana als concursos fotogràfics organitzats al territori del projecte Floralab durant el 2019 i el 2020, diverses exposicions a l’aire lliure acompanyen l’esdeveniment Festi’Flora 2021. A Andorra s’han pogut veure a les parròquies d’Ordino, la Massana i Sant Julià, i seran presents a Escaldes-Engordany i Canillo aquest mes de juny. Properament a les parròquies d’Encamp, la Massana o Andorra la Vella.

Els parcs naturals de Sorteny i del Comapedrosa, la comissió gestora de la vall del Madriu-Perafita-Claror, així com els comuns d’Escaldes-Engordany, Encamp, Canillo, Andorra la Vella, la Massana i Ordino, l’àrea de Museus i Monuments del Govern d’Andorra, el Centre Andorra Sostenible, La Capsa-Espais de Creació, les biblioteques nacionals i empreses com e-Natura, e-Forestland, Ramaders d’Andorra, el laboratori gastronòmic ViP o l’artesana Color Botànica són els noms que completen la llarga llista d’entitats involucrades.

El Cenma agraeix l’ajut del 2019 del Govern d’Andorra de la convocatòria complementària als ajuts europeus Poctefa 2014-2020, Ref. AUEP011-AND/2019.

Clara Pladevall

*Investigadora del Cenma

Des de sortides fins a tallers, hi haurà actes per a tothom

tracking