LLIBRES
Lectures d'estiu per passar l'agost
Ficció, reporterisme o poesia per entretenir-nos
L’estiu és una d’aquelles èpoques de l’any que conviden a dedicar hores a la lectura. Tot i la calor, és l’estació de l’any en la qual molta gent fa vacances o disposa de més hores lliures. És una bona opció llegir a casa amb l’aire condicionat, quan a fora no es pot ni sortir, també a la platja amb el so de les onades o a qualsevol bar. La literatura és també molt personal i segons el moment a cadascú li ve de gust un estil literari o un altre, però algunes de les recomanacions per a aquest estiu, concretament per al mes d’agost, no poden passar per alt.
-La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda, un clàssic que mai falla i que sempre és bon moment per llegir.
-El infiel que habita en mí, de la reportera Pilar Cebrián, corresponsal a l’Orient Mitjà des del 2011 reconstrueix en aquest llibre les històries de sis ciutadans europeus que van viatjar a enclavaments jihadistes de Síria i Iraq per unir-se a l’Estat Islàmic.
-Cuando todo se derrumba, d’Agus Morales, relata des de dins, mesos de reporterisme durant l’estat d’alarma des d’hospitals, residències, serveis d’ambulàncies i tanatoris de Catalunya. A més, procura portar-nos a les històries més pròximes a banda d’una perspectiva global de la situació que es va viure en tot el planeta.
-Entre l’infern i la glòria, d’Àlvar Valls, que aquest any ha estat guanyador del 50è Premi Crexells i el 21è Premi Joaquim Amat-Piniella. Es tracta d’una novel·la que narra la vida i l’obra d’un dels primers escriptors catalans de tots els temps, Jacint Verdaguer, a la segona meitat del segle XIX.
-Una dolça venjança, de Jonas Jonasson, una història rocambolesca que destapa la cara més corrupta i salvatge del món de l’art. Escrita per l’autor de L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra.
-L’home que va viure dues vegades, de Gerard Quintana, un relat de ficció que succeeix a Eivissa sobre el viatge de Salvador, el fill que haurà de lluitar contra el destí quan rep una herència enverinada del seu pare. Un camí que és un cant a la vida, desdibuixa les fronteres entre la realitat i la imaginació, el bé i el mal.
ALTRES OBRES
1. Sin más amigos que las montañas.Behrouz Booachani ens porta al centre de detenció de migrants de l’illa de Manus, prop d’Austràlia, per explicar des de dins la violència i les injustícies. 2. Demana'm el que vulguis.Megan Maxwell relata la història d’un empresari alemany que viatja a Espanya i coneix una jove que acceptarà formar part dels seus jocs sexuals. 3. Trenta poemes.Elisabeth Bishop, una de les més grans poetes del segle XX, una autora amb una obra breu però influent que parla de la pertinença i la pèrdua.