Tot sobre el Kombutxa
En els darrers mesos s’ha convertit en la beguda de moda, però, concretament, què és?
En els darrers mesos s’ha convertit en la beguda de moda, però, concretament, què és el kombutxa? Cal tenir en compte que la moda de consumir aquesta beguda fermentada ha provocat el desenvolupament de formulacions que són molt variades que s’allunyen precisament de ser saludables.
Un dels avantatges que aporta el kombutxa és el de servir com a beguda de substitució en barreges alcohòliques i ensucrades. Tanmateix, la presència de bacteris i microorganismes que fan possible la fermentació del te donen al kombutxa l’etiqueta de beguda probiòtica, sempre que es compri sense pasteuritzar.
D’altra banda, aquesta beguda fermentada també té certs inconvenients. Els experts apunten que no és una beguda extremament saludable, ja que conté alcohol de forma residual i generat durant el procés d’elaboració. Aquest fet la converteix en una beguda no recomanada per a nens, dones embarassades i lactants. A més, molts dels kombutxes comercials contenen sucres lliures que tampoc poden ser obviats. En alguns dels casos, el percentatge pot representar un 7% sobre el total del producte.
Segons els científics, el kombutxa té propietats antioxidants, antiinflamatòries i antitumorals, unes característiques que provenen dels compostos fenòlics procedents del te. Per això, els experts apunten que bevent te podríem tenir els mateixos beneficis que amb el kombutxa. Encara que l’evidència científica actual sigui limitada entorn dels beneficis del kombutxa, no vol dir de cap manera que aquesta beguda no sigui positiva per a la salut. Però, de moment, recomanen ser previnguts pel que fa a la seva recomanació.
Compte amb
El kombutxa casolà El kombutxa s’ha convertit en una beguda idolatrada pels amants de la fermentació casolana i els experts alerten que aquesta pràctica pot provocar grans riscos de seguretat alimentària per al consumidor. Cal recordar que el kombutxa ha de passar prèviament un tractament tèrmic per eliminar els microorganismes patògens, ja que per la seva naturalesa és una beguda molt susceptible a desenvolupar tota mena de microbis, i no només beneficiosos.