Gestionar les xarxes (I)

És molt probable que un dia qualsevol fent scroll en la pantalla d’inici d’Instagram o Twitter ens adonem que la major part de les imatges, vídeos o textos que hem vist no ens interessen.

Podem deixar de seguir perfils si no hi interactuem

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És molt probable que un dia qualsevol fent scroll en la pantalla d’inici d’Instagram o Twitter ens adonem que la major part de les imatges, vídeos o textos que hem vist no ens interessen. És possible que també ens haguem sentit superats per tantíssims continguts, que ni tan sols sapiguem per què ens han arribat. És hora de prendre les regnes i fer de les xarxes socials espais on, malgrat els algorismes, els que decidim siguem nosaltres.

En un moment donat i per qualsevol motiu, decidim prémer el botó de seguir. Moltes vegades fins i tot per la convenció social fruit de la cortesia: algú ens segueix i li tornem el follow. Segons Twitter, “el primer pas cap a un timeline renovat és començar per revisar aquells comptes que ja no t’aporten o simplement ja no t’interessen”, i insisteix: “Pots deixar de seguir comptes en qualsevol moment i no enviarem cap notificació quan ho facis.” Aquesta plataforma també ofereix l’opció d’eliminar perfils de la llista de seguidors sense necessitat de bloquejar-los i sense que se’ls avisi, si el que pretenem és que certs usuaris no estiguin al dia de la nostra activitat.

Instagram també permet eliminar els seguidors sense que aquests se n’adonin (sempre que no es busquin a si mateixos entre la nostra llista de seguits), de la mateixa forma que tampoc notifica a aquells als qui hem deixat de seguir. Eliminar algú a Instagram és tan senzill com donar-li a deixar de seguir o eliminar. Això sí, hem de pensar-ho bé abans de prémer, ja que l’aplicació no pregunta una segona vegada per confirmar-ho.

A TikTok resulta igual de simple deixar de seguir altres usuaris i també permet eliminar els seguidors perquè no segueixin al dia dels nostres continguts.

El telèfon ens avisa cada vegada que ens arriba un missatge, cada vegada que ens envien un correu i cada vegada que l’aplicació d’un diari envia una última hora, per la qual cosa és probable que preferim prescindir d’almenys algunes de les notificacions que ens bombardegen cada dia. Per exemple, de les que envien les xarxes socials. Pot ser que vulguem conservar aquelles de nous missatges directes, els m’agrada o fins i tot quan el nostre artista favorit comparteix una publicació, però tal vegada no ens resulten imprescindibles les que Instagram envia d’anunciants, retransmissions en directe o les publicacions o històries d’algú a qui seguim. Tot això pot gestionar-se en l’apartat de notificacions en els ajustos.

tracking