Com cuidar la dieta en els viatges

Cal informar-se sobre la cuina local abans de marxar

Com cuidar la dieta en els viatges

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan marxem de vacances a l’estranger, una de les experiències més emocionants és provar la gastronomia local. No obstant això, mantenir una alimentació saludable pot ser un repte en aquest context, ja que sovint ens trobem exposats a nous aliments, hàbits culinaris diferents i, fins i tot, opcions poc saludables. Cal tenir presents alguns consells per mantenir una bona alimentació també quan som lluny de casa.

1. Investiga sobre la cuina local. Abans de viatjar, informa’t sobre la cuina local del lloc que visitaràs. Coneix els plats típics i els ingredients utilitzats. Això et donarà una idea de les opcions més saludables disponibles i t’ajudarà a prendre decisions més informades sobre què menjar i què no.

2. Equilibri i moderació. Si bé és temptador provar tots els plats locals, intenta mantenir un equilibri i moderació en la teva pauta alimentària. Opta per una combinació de plats saludables, i recorda no excedir-te en les porcions de menjar més greixós o dolç.

3. Prioritza els aliments locals. Una manera ex­cel·lent de mantenir una alimentació saludable en viatges és decantar-te per aliments locals frescos, com fruites, verdures, peix... Són opcions nutritives i tindràs l’oportunitat de provar productes únics de la regió.

4. Precaució amb l’aigua i el gel. En molts països, l’aigua de l’aixeta pot no ser segura per beure. Evita beure-la i aposta per aigua embotellada o begudes envasades. També ves amb cura amb els glaçons de les begudes, ja que podrien estar fets amb aigua no purificada.

5. Evita els llocs de venda ambulant. Els aliments del carrer poden ser deliciosos, però has de tenir cura de triar llocs nets i amb bones mesures d’higiene. Evita els llocs on l’aspecte de les instal·lacions o la manipulació dels aliments no siguin òptims per prevenir problemes de salut.

6. Hidratació adequada. Mantenir-se hidratat és fonamental durant els viatges. Porta sempre una ampolla d’aigua i assegura’t de beure líquids regularment. Evita consumir begudes ensucrades i alcohòliques en excés.

7. Porta alguns medicaments. Les alteracions gastrointestinals solen ser freqüents en els viatges. Els medicaments contra la diarrea o l’estrenyiment són imprescindibles en la teva farmaciola de vacances.

tracking