Com reforçar les defenses immunitàries (III)

Hi ha una sèrie de vitamines i minerals molt recomanables per al sistema immunitari.

Les vitamines C i D i l'omega 3 són essencials.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha una sèrie de vitamines i minerals molt recomanables per al sistema immunitari:

–Vitamina D: ajuda a estimular les cèl·lules immunitàries. Es recomana l’exposició al sol (10 minuts al dia) i menjar aliments rics en vitamina D, com carns i peixos greixosos, ous o vísceres.

–Omega 3: aquests àcids grassos essencials i antiinflamatoris es troben sobretot al peix blau, com les sardines, els seitons, etc.

–Vitamina C: la fruita i la verdura fresques són una font important d’aquesta vitamina, que és clau per a la nostra salut immunitària.

–Minerals com el zinc, el ferro, el magnesi, el calci o el seleni són imprescindibles per mantenir unes bones defenses immunitàries. La carn, el peix, el marisc, els ous, les vísceres i els vegetals en són la font principal.

Algunes accions per reforçar el sistema immunitari

Els aliments que ingerim ens poden ajudar a reforçar les nostres defenses immunitàries, però també és molt important adoptar tot un seguit d’hàbits de vida saludables, com els que oferim a continuació:

–Reducció de l’estrès: és necessari per reduir l’impacte de determinades hormones proinflamatòries, com el cortisol, la glucèmia i la insulina.

–Son: un son de qualitat ajuda a regenerar les cèl·lules immunitàries.

–Activitat física: practicar activitat física de manera regular, amb exercicis de resistència i de força, activa la secreció de molècules antiinflamatòries i que reforcen el sistema immunitari, entre altres nombrosos beneficis.

–Relacions socials, contacte amb la natura, reduir l’ús de les pantalles... Totes aquestes accions ens ajuden a lluitar contra la inflamació crònica i ens aporten una bona qualitat de vida.

Si apliquem aquestes pautes d’alimentació i d’estil de vida antiinflamatoris, creem un cercle virtuós que ens ajuda a mantenir una salut òptima i a allunyar infeccions, inflamacions i malalties! Quan t’hi poses?

Alice Dénoyers

Dietista-nutricionista col·legiada núm. 23/27

tracking