Recomanacions per menjar gelats
Menjar gelat pot ser un hàbit saludable si es consumeixen amb moderació i tenint en compte la situació de cadascú.
Després de conèixer els diferents tipus de gelats, aquesta setmana donarem algunes recomanacions sobre quan i com menjar gelats així com sobre qui en pot menjar.
Els gelats estan contraindicats en persones amb problemes cardiovasculars pel seu elevat contingut en greixos saturats i colesterol. També s’ha de tenir en compte que en ser rics en sucres no són recomanables per a persones amb problemes amb el metabolisme glucídic o que segueixen una dieta hipocalòrica.
La població sana en general no n’hauria de menjar més de dos o tres a la setmana i és que 100 grams de gelat poden contenir entre un 30 i un 60% de la quantitat diària de sucres recomanada. A més, també entre un 5 i un 12% de la quantitat màxima de greixos recomanada.
Per aquest motiu millor que unes postres, el gelat pot ser una part del dinar o el sopar. També es pot prendre com un berenar complet. L’opció del gelat com a postres només es recomana si l’àpat ha estat bàsicament vegetal, ja que el gelat ens aportarà una proteïna completa d’elevat valor biològic. D’altra banda no hem de confondre el fet que algunes opcions no continguin sucre amb el fet que siguin saludables i que per tant puguin ser de consum habitual o en podem fer un ús lliure. Això probablement desplaçaria el consum d’aliments molt interessants des del punt de vista nutricional com són la fruita o els iogurts.
Per tot plegat, si es consumeixen amb moderació i tenint en compte la situació de cadascú, menjar gelat pot ser un hàbit saludable!
Prioritzar els de fruites
Els gelats, si es mengen amb moderació també poden ser una manera saborosa de cuidar-nos. Això sí, hauríem de prioritzar aquells gelats que aporten un alt contingut en llet i fruites, ja que seran els que ens aportaran més calci, vitamines i minerals.