Anar de pícnic no és necessàriament sinònim de xips, olives, snacks salats… En definitiva, de tota una col·lecció d’aliments ultraprocessats gens recomanables. Podem també preparar opcions més saludables i igualment de fàcil transport. Us deixo idees:
Amanides: verdes, de pasta, arròs, quinoa, llegums, de patata…:
- Amanida amb llacets de colors, mongeta tendra, cherries, mozzarella i fulles fresques d’alfàbrega.
- Amanida amb cigrons, tomàquet, olives negres, pebrot escalivat, espàrrecs i sardinetes.
- Amanida amb enciam de fulla de roure, pit de pollastre, poma, nous i pastanaga.
Cremes vegetals per untar: Hummus i/o guacamole, amb bastonets de pa, crudités de verdures tallades a tires (pastanaga, carbassó, api).
Escalivades, gaspatxos, daus de meló amb pernil
Truites o quiches amb verdures: Important quallar bé l’ou!
- Quiche d’espinacs i formatge, d’espàrrecs verds i gambes, o de xampinyons, porros i pernil dolç.
- Truita de verdures i/o patata (carxofes, carbassó, albergínia…).
Fruita: refrescant en dies de calor!
- Síndria, meló o pinya tallada a daus.
- 1 bol amb maduixes, cireres o albercocs.
Aigua: la millor beguda.
Podem saboritzar-la naturalment afegint-hi unes rodanxes de llimona o d’altres fruites com fruits vermells o unes fulles de menta fresca per donar-li un toc encara més refrescant.
No oblidem que amb les elevades temperatures de l’estiu i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix, podem afavorir el creixement microbià i ser causa d’una toxiinfecció alimentària. Mantenir la cadena de fred i respectar les normes d’higiene és fonamental!
Conservació i preparació
Conservar els aliments que requereixen fred en neveres portàtils o bosses refrigerants i utilitzar envasos hermètics. Col·locar les neveres en els llocs més frescos o amb més ombra i no obrir-les si no és necessari (cada cop que l’obrim, perdem fred interior). Cuinar les truites, quiches… amb prou antelació per poder-les refredar i quallar bé l’ou! Bon estiu!