Redueix l'impacte mediambiental del teu plat! (II)
Es malbarata una tercera part dels aliments produïts
Aquesta setmana reprenem el fil del número anterior per seguir repassant els diferents punts que ens ajudaran a tenir una dieta més sana i a la vegada més sostenible:
5. Inclou varietat al teu plat. Tenir varietat al plat no només serà beneficiós a nivell nutricional sinó que afavorirà la biodiversitat. Tasta aliments nous que no has vist mai i que afavoreixen la biodiversitat dels cultius i la biodiversitat nutricional en la teva dieta.
6. Evita el malbaratament alimentari. Al món es perden o malbaraten cada any una tercera part dels aliments que es produeixen i l’impacte ambiental d’aquesta dada és molt alarmant, ja que per a produir aliments també s’han gastat molts recursos naturals (aigua, sòl, etc.). Per a reduir aquestes dades, planifica molt bé el menú setmanal i la compra, organitza un dia de restes de la nevera per evitar el malbaratament i contribuir a la salut del medi ambient.
7. Torna a l’hort i a la cuina! Conèixer d’on provenen els aliments és important per donar valor al que posem al plat i ens nodreix cada dia. Ser creatius a la cuina, al rebost, amb la preparació, preservació i cuinat dels aliments és important per a nosaltres i les futures generacions. Dedica un temps setmanal a assegurar-te que t’alimentes de forma saludable i sostenible!
*Alba Reguant Closa, Dietista-Nutricionista