7 DIES

El temps de les cireres

Són riques en antioxidants, vitamines i fibra

Milloren el son i contribueixen a la salut del cor

Milloren el son i contribueixen a la salut del cor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gràcies al seu sabor dolç i a una textura especial, les cireres són unes de les fruites més apreciades de l’estiu. La seva temporada varia lleugerament segons la regió, però en general es poden trobar des de final de maig fins a final de juliol. Aquest període curt fa que les cireres siguin una fruita molt esperada i valorada quan arriba el bon temps. Cal tenir en compte, a més, que la major part de les cireres que es poden trobar al mercat provenen de cultius locals, fet que assegura una frescor òptima i un sabor intens.

 

Aquesta fruita no només és deliciosa, sinó també molt rica en nutrients. Entre les seves propietats cal ressaltar:

 

  • Antioxidants: les cireres són una font excel·lent d’antioxidants com les antocianines, que ajuden a combatre els radicals lliures i a reduir la inflamació.
  • Vitamina C: aquesta vitamina és essencial per a la salut de la pell i el sistema immunitari.
  • Fibra: la fibra ajuda a la digestió i contribueix a una bona salut intestinal.
  • Potassi: el potassi és important per a la funció muscular i nerviosa, així com per mantenir l’equilibri de fluids en el cos.
  • Vitamina A: les cireres contenen betacarotè, que el cos converteix en vitamina A, important per a la vista i el sistema immunitari.

El consum regular de cireres pot oferir diversos beneficis per a la salut:

  • Reducció de la inflamació: tenen propietats antiinflamatòries gràcies al seu alt contingut en antioxidants. Aquests poden ajudar a reduir els símptomes d’afeccions com l’artritis.
  • Millora del son: les cireres, especialment les àcides (tart cherries), són una font natural de melatonina, l’hormona que regula el cicle del son. El seu consum ajuda a descansar millor.
  • Salut cardiovascular: el potassi i els antioxidants de les cireres poden ajudar a reduir la pressió arterial i a millorar la salut del cor en general.
  • Prevenció del càncer: els antioxidants poden ajudar a prevenir certs tipus de càncer en combatre els radicals lliures i reduir el dany oxidatiu a les cèl·lules.
  • Millora del rendiment esportiu: el consum de cireres àcides ha estat relacionat amb una reducció del dolor muscular i una millora en la recuperació després de fer exercici.

Tot i els seus nombrosos beneficis, les cireres poden tenir algunes contraindicacions. Un consum excessiu pot causar problemes digestius degut al seu alt contingut en fibra. Així mateix, tot i que les cireres són una font natural de sucre, les persones amb diabetis han de controlar la seva ingesta per evitar pics de sucre en sang.

tracking