7 DIES

Els sucs de fruita

Poden ser nutritius per les vitamines i minerals, però és important consumir-los amb moderació pel contingut de sucre i la manca de fibra.

Un suc de fruita

SÓN UNA OPCIÓ PER MANTENIR EL COS HIDRATAT SI FA MOLTA CALOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sucs de fruita són una opció molt popular per a aquelles persones que busquen una beguda refrescant i nutritiva. Tanmateix, hi ha debats sobre si són realment saludables i quina és la millor opció entre els sucs naturals i els envasats. Aquesta setmana analitzem els pros i els contres d’aquesta beguda per poder prendre una decisió encertada.

Els sucs són rics en vitamines i minerals essencials com la vitamina C, el potassi i l’àcid fòlic. Aquests nutrients són importants per a la funció immunològica, la salut de la pell o la regulació de la pressió arterial. A més, moltes fruites contenen antioxidants que ajuden a combatre els radicals lliures al cos, reduint el risc de malalties cròniques i millorant la salut general. Els sucs de fruita també contenen un alt percentatge d’aigua, cosa que ajuda a mantenir el cos hidratat, especialment durant els dies calorosos o després de fer exercici físic. Així mateix, els sucs són una forma ràpida i convenient de consumir diverses racions de fruita, cosa que pot ser útil per a aquells que tenen dificultats per menjar fruita fresca habitualment.

No obstant això, els sucs, i especialment els envasats, poden tenir un alt contingut de sucre, encara que sigui fructosa natural. Així, un consum excessiu pot conduir a problemes de salut com l’obesitat o la diabetis tipus 2.

A més, durant el procés d’extracció del suc, gran part de la fibra present a la fruita es perd. La fibra és important per a la digestió i ajuda a mantenir nivells estables de sucre a la sang. En relació amb això, beure sucs no proporciona la mateixa sensació de sacietat que menjar fruita sencera, cosa que pot portar a un consum excessiu de calories al llarg del dia. Els líquids no solen satisfer la gana tant com els aliments sòlids, fet que ens pot fer consumir més calories sense adonar-nos-en.

Els sucs naturals, fets premsant o esprement fruita fresca sense afegir conservants ni colorants, conserven més vitamines i minerals, no contenen conservants ni sucre afegit, i tenen un sabor més autèntic i fresc. Amb tot, tenen una vida útil curta i preparar-los pot ser laboriós i costós.

D’altra banda, els sucs envasats, produïts a gran escala i que passen per processos de pasteurització per allargar la seva conservació ofereixen una àmplia varietat de sabors i solen ser més econòmics. En contrapartida, poden contenir conservants, colorants i sucre afegit, i els processos de pasteurització i emmagatzematge poden reduir el contingut de vitamines i minerals, a més d’alterar el sabor de la fruita.

tracking