7 DIES

Aliments i memòria (II)

SECCIÓ. Els ous, la xocolata negra, el te verd o els cítrics són altres productes que poden ajudar a millorar el rendiment cerebral de forma significativa.

Cal seguir una dieta adequada i fer exercici regularment

Cal seguir una dieta adequada i fer exercici regularment

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana continuem repassant els aliments més beneficiosos per a la salut del cervell i la millora de la memòria.

Ous

Els ous són una bona font de diversos nutrients vinculats al rendiment cerebral, incloent-hi les vitamines B6 i B12, folat i colina. La colina és especialment important perquè ajuda a produir acetilcolina, un neurotransmissor que té un paper clau en la regulació de la memòria i l’estat d’ànim.

Xocolata negra

La xocolata negra (amb un alt percentatge de cacau) conté flavonoides, cafeïna i antioxidants. Els flavonoides poden ajudar a millorar la funció cerebral i la memòria. A més, la xocolata negra millora l’estat d’ànim gràcies al seu efecte estimulant.

Te verd

El te verd és ric en cafeïna i L-teanina, que poden millorar el rendiment del cervell. L’L-teanina pot creuar la barrera hematoencefàlica i augmentar l’activitat del neurotransmissor GABA, que ajuda a reduir l’ansietat i millorar la sensació de relaxació. A més, els antioxidants del te verd, com la catequina, també poden contribuir a la salut cerebral.

Taronges i altres cítrics

Els cítrics són rics en vitamina C, que és un antioxidant potent que ajuda a protegir les cèl·lules del cervell dels danys causats pels radicals lliures. Alguns estudis han suggerit que una major ingesta de vitamina C pot anar associada a una millor capacitat de memòria i funció cognitiva.

Curri i cúrcuma

El curri i la cúrcuma contenen curcumina, un compost amb potents propietats antiinflamatòries i antioxidants. La curcumina ha demostrat que pot millorar la funció cerebral i la memòria, així com reduir els símptomes de la depressió.

A més d’aquest aliments, una sèrie de consells també ens ajudaran a millorar la salut del nostre cervell:

–Dieta equilibrada: Incorporar una varietat d’aliments rics en nutrients a la dieta.

–Hidratació: Mantenir-se ben hidratat bevent aigua al llarg de tot el dia és essencial per a la funció cognitiva.

–Exercici regular: L’exercici físic no només beneficia el cos, sinó també la ment. L’activitat física augmenta el flux sanguini al cervell.

–Descans adequat: Un bon descans nocturn és crucial per a la memòria. Dormir les hores necessàries permet que el cervell processi i emmagatzemi la informació.

La vitamina C dels cítrics és un potent antioxidant

tracking