Prendre decisions

El fet d’equivocar-te en una decisió pot causar un efecte negatiu en cadena amb conseqüències desastroses

Prendre decisions

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les decisions són un dels fonaments més importants del manual de la intel·ligència emocional. No hi ha una salut emocionalment sana sense prendre decisions correctes. El fet d’equivocar-te en una decisió pot causar un efecte negatiu en cadena amb conseqüències desastroses. Mentre menys t’equivoquis en una decisió, millor; els encerts, d’altra banda, faran de la teva vida un camí de goig i felicitat.

L’acte de prendre decisions és un fet natural de la vida en viure en un context on t’has d’enfrontar a l’entorn. Aquesta lluita home-entorn porta a una constant presa de decisions per sobreviure, fent que l’home busqui tenir suficients coneixements per poder fer front a les amenaces i els problemes de la natura de la vida. Les decisions, per tant, es converteixen en cada moment del teu dia en una rutina, que et va dirigint cap a un resultat o un altre. Està comprovat de forma estadística i científica que les persones més pròsperes i felices del món tenen facilitat o enginy per prendre decisions, i aquesta multitud d’encerts dona constantment un salt en la qualitat de vida de l’individu. És a dir, que si saps prendre decisions cor­rectes a la vida tens moltes probabilitats de tenir una existència feliç, amb èxit, emprenedora, saludable, harmònica, abundant... en tots els aspectes. Però com pots prendre la decisió correcta? Com pots saber què has de triar, pensar, dir o fer en cada moment?

El mètode que s’ha de seguir és un procés bàsic i elemental que tota persona pot realitzar habitualment en la seva vida i que li donarà resultats extraordinaris. No es necessita tenir una gran intel·ligència racional, ni estudis o coneixements acadèmics. És simplement un mètode de diferents passos per prendre la decisió correcta. Consisteix a utilitzar diferents capacitats, en concret dues capacitats vitals: la lògica i la intuïció. La primera treballa amb l’observació i la raó, i la segona amb les pulsions emocionals intencionades. A partir d’un sistema enumerat de passos s’aconsegueix, primer, la claredat mental, desfent els nusos de pensaments que col·lapsen el cervell i, després, l’opció idònia que genera el resultat desitjat, opció que ve d’una eliminació de variables potencials. Vegem els passos que s’han de seguir:

1. Des de fora teu, observa la persona que ets. Treu-te el nom i posa’t com a observador, com si fossis un espectador que mira la realitat d’un personatge. Observa la situació que li està succeint des de fora, sense emocions, veient la realitat. Contempla i analitza la situació que viu el personatge.

2. Decideix què és allò que realment vols, tingues clar què és el que desitges. Escriu-ho i digues-ho. En aquesta decisió preveu que els teus valors no es vegin alterats pel que vols, sinó que estiguin reforçats a partir de l’opció triada. Quan la realitat escollida perquè passi integra els valors de la persona hi ha realització personal.

3. Agafa un paper i com si fossis una tercera persona, observadora de la situació que sap el que vol el protagonista de l’esdeveniment, fes un ventall de diferents opcions lògiques que tu triaries i que tindrien les característiques del que vol el protagonista com a realitat preferida. Contempla, deixa’t portar per la intuïció, analitza la meta del que es vol i les seves característiques i elimina opcions fins que et quedis amb la definitiva que acompleixi la veritat completa desitjada.

Sense emocions enmig és més fàcil pensar i saber què s’ha de triar. Decideix per al teu bé! Practica cada dia el mètode de la decisió correcta, entrena i guanya qualitat de vida.

tracking