Timbal d'escalivada i formatge de cabra
El pebrot és dels elements que més sovinteja a la nostra cuina. Amaro Batista, xef de la Borda Restaurant Eulari (Anyós), ensenya una recepta ben senzilla per fer a casa
El pebrot és dels elements que més sovinteja a la nostra cuina. El seu principal component és l’aigua, però també és una gran font d’hidrats de carboni (no en va és una hortalissa amb un baix aportament calòric), fibra i baixa en greixos. Picant o dolç, segons la varietat, els que es consumeixen amb més assiduïtat a la dieta mediterrània són els verds i els vermells, tot i que al mercat també se’n troben de grocs i fins i tot liles i negres. És un producte que suporta molt bé les altes temperatures, tot i que és sensible al fred, per la qual cosa es cultiva a l’estiu a i la tardor, encara que gràcies a la producció en hivernacles en podem trobar a les fruiteries durant tot l’any.
En què ens hem de fixar quan anem a comprar-los? Cal triar els exemplars carnosos, durs, molt ferms, de color brillant, pell llisa i llustrosa. Si tenen arrugues o taques vol dir que han estat emmagatzemats durant massa temps i, per tant, tindran menys nutrients i sabor.
LA RECEPTA: Timbal d’escalivada i formatge de cabra
INGREDIENTS (2 persones)
1 pebrot vermell escalivat
1 albergínia escalivada
1 ceba petita escalivada
1 tomàquet escalivat
2 rodanxes de formatge de cabra (50 grams aproximadament)
Oli i sal
Us proposem una recepta molt equilibrada i sana, i alhora molt senzilla de preparar a casa.
1. Escaliveu totes les verdures al forn a 170 graus i regades amb una mica de sal i oli.
2. Un cop estiguin escalivades, les peleu.
3. Talleu les verdures a tires.
4. Separeu-les en diferents racions i col·loqueu-les en una anella, amb una miqueta de sal i d’oli.
5. Col·loqueu a sobre de cada ració una rodanxa de formatge de cabra i gratineu-ho tot al forn a 180 graus durant uns cinc minuts. El que es vol és que quedi un xic daurat, per acabar-li d’aportar el toc que busquem.
6. Només caldrà emplatar i decorar les racions amb una fulla de julivert. Ja ho teniu a punt per assaborir!