Formatge d'ametlles
Meritxell González, cuinera de 'La vita è vegan', ens ensenya a cuinar aquesta recepta
Els fruits secs, un element molt propi de la dieta mediterrània, són coneguts arreu per les seves múltiples propietats nutricionals. Es caracteritzen per tenir molt poc contingut en aigua i tenen gran concentració de vitamines, minerals, fibra, proteïna vegetal i àcids grassos beneficiosos. Són especialment bons per protegir el sistema cardiovascular (principalment per l’alt contingut en Omega 3) i contribueixen al bon funcionament del sistema nerviós. A més, són rics en greixos beneficiosos (cal moderar-ne el consum). Les ametlles, que protagonitzen la recepta d’avui, aporten fibra que ajuda a prevenir el restrenyiment i també cuiden des de dins de l’organisme la pell i el cabell.
Si voleu aprofitar totes les propietats de la fruita seca la podeu deixar-la en remull en aigua tèbia entre 8 i 12 hores abans de menjar-la. Així eliminem algunes substàncies que redueixen l’absorció de vitamines i minerals i en facilitem la digestió.
LA RECEPTA: Formatge d'ametlles
Ingredients:
2 tasses d’ametlles crues hidratades (300 g) *necessitarem unes 12 hores per hidratar-les
2 cullerades de llevat de cervesa o llevat nutricional
½ tassa d’aigua
1-2 llimones
1 polsim de sal i espècies al gust
Temps: 10 minuts (12 h per hidratar les atmetlles)
Cuina: vegana i sense gluten. Aquest recepta és molt senzilla i no es fan servir prebiòtics, però també es podrien fer servir sense cap problema i, fins i tot, hi podríem afegir molts més ingredients per fer-ne variar el sabor. És una recepta molt senzilla però molt deliciosa, així que a gaudir-la!
Preparació: escorrem les ametlles i les posem al processador o batedora i les batem. Hi afegim a poc a poc l’aigua. Afegirem la resta d’ingredients i si és necessari, més aigua fins obtenir la consistència que desitgem. Condimentem al gust amb llevat, espècies, llimona... El gran valor nutricional que ens aporten les ametlles és increïble i hi trobem calci, magnesi, potassi en igualtat de quantitats que en 100 grams de plàtan, fòsfor, carotens antioxidants i vitamina E, àcid fòlic, niacina per al sistema nerviós central i vitamina A.