Nous de vieira amb bolets i llard

Manel Jubete, cuiner del restaurant La borda del rector (Incles), ens ensenya a fer aquesta recepta

Les vieires són poc calòriques i baixes en greixos

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És indiscutible que en aquestes èpoques de festes i trobades familiars el marisc és un dels protagonistes a les taules. Gambes, llagostins, musclos... També les vieires, tot i que el seu preu és una mica elevat, poden ser una bona opció.

Les vieires són uns mol·luscos que estan emparentats amb les cloïsses i les ostres i que són molt apreciades pel gran sabor de la seva carn. Aquesta pot ser consumida crua (com a entrant) o cuita.

Les protagonistes de la recepta d’avui són una ex­cel·lent font de proteïnes, minerals (tenen un alt contingut en potassi, seleni, magnesi i calci) i vitamines (hi destaca la B12, que ajuda a prevenir el càncer de còlon i a mantenir els ossos en bon estat). A més, són poc calòriques i baixes en greixos.

És important destacar que a l’hora de comprar vieires convé assegurar-se que siguin fresques. Per això, un s’ha de fixar que tinguin la carn blanca i ferma.

RECEPTA:Nous de vieira amb bolets i llard

Ingredients

16 nous de vieira

100 g de múrgoles

200 g de ceps

50 g de llard de porc noir aux aromates du Domaine de Saint Gery

1 ceba gran

Sal, pebre i oli d’oliva

Preparació:

1. Pelem i tallem en juliana fina la ceba i la caramel·litzem molt lentament.

2. Netegem els bolets i tallem al gust. Els saltem amb oli d’oliva i la meitat del llard en una paella.

3. Hi afegim la ceba caramel·litzada i reservem. Salpebrem al gust.

4. Pintem lleugerament les nous de vieira amb oli d’oliva i les daurem pels dos costats en una paella calenta.

Muntatge del plat:

1. Fem un llit amb el saltat de bolets, situem les nous de vieira cuites per sobre i les cobrim amb un tel fi de llard.

2. Salpebrem al gust i decorem amb herbes aromàtiques.

Manel Jubete és el cuiner del restaurant La borda del rector (Carretera general d'Incles, km 2, Incles).

tracking