Nous de vieira amb bolets i llard
Manel Jubete, cuiner del restaurant La borda del rector (Incles), ens ensenya a fer aquesta recepta
És indiscutible que en aquestes èpoques de festes i trobades familiars el marisc és un dels protagonistes a les taules. Gambes, llagostins, musclos... També les vieires, tot i que el seu preu és una mica elevat, poden ser una bona opció.
Les vieires són uns mol·luscos que estan emparentats amb les cloïsses i les ostres i que són molt apreciades pel gran sabor de la seva carn. Aquesta pot ser consumida crua (com a entrant) o cuita.
Les protagonistes de la recepta d’avui són una excel·lent font de proteïnes, minerals (tenen un alt contingut en potassi, seleni, magnesi i calci) i vitamines (hi destaca la B12, que ajuda a prevenir el càncer de còlon i a mantenir els ossos en bon estat). A més, són poc calòriques i baixes en greixos.
És important destacar que a l’hora de comprar vieires convé assegurar-se que siguin fresques. Per això, un s’ha de fixar que tinguin la carn blanca i ferma.
RECEPTA:Nous de vieira amb bolets i llard
Ingredients
16 nous de vieira
100 g de múrgoles
200 g de ceps
50 g de llard de porc noir aux aromates du Domaine de Saint Gery
1 ceba gran
Sal, pebre i oli d’oliva
Preparació:
1. Pelem i tallem en juliana fina la ceba i la caramel·litzem molt lentament.
2. Netegem els bolets i tallem al gust. Els saltem amb oli d’oliva i la meitat del llard en una paella.
3. Hi afegim la ceba caramel·litzada i reservem. Salpebrem al gust.
4. Pintem lleugerament les nous de vieira amb oli d’oliva i les daurem pels dos costats en una paella calenta.
Muntatge del plat:
1. Fem un llit amb el saltat de bolets, situem les nous de vieira cuites per sobre i les cobrim amb un tel fi de llard.
2. Salpebrem al gust i decorem amb herbes aromàtiques.