Conso-te de sopa de ceba
El cuiner del restaurant Bodega Poblet explica pas a pas com preparar un conso-te de sopa de ceba
La ceba és un aliment que es pot consumir tot l’any i a més de ser excel·lent per a qualsevol cuina, té moltes propietats medicinals. De fet, ja era molt apreciada des de l’antiguitat.
És rica en hidrats i vitamines (conté vitamines A, B1, C, E) a més d’àcid fòlic i minerals com el calci, el magnesi o el iode. A causa del seu suc purificador expulsa de la sang tota classe de toxines i substàncies estranyes, per això ocupa un lloc de privilegi en les cures de tipus casolanes.
En general tots els membres de la família de les cebes –porro, all, etcètera– exerceixen una influència important sobre els pulmons, escalfen l’organisme (ens fan suar) i mouen l’energia pel cos. Pot evitar els coàguls a la sang i també té acció diürètica. És expectorant, així com bactericida i fungicida, per tant és molt útil en processos com refredats, bronquitis, faringitis o altres afeccions respiratòries. També ajuda a reduir toxines del cos.
LA RECEPTA
Ingredients (2 persones):
250 cc de bon brou de carn
Ceba petita
Os petit de pernil
Pa dur
2 ous de guatlla
Formatge sec
Ceba deshidratada
Farigola
Oli
Sal
Elaboració:
1. Sofregir la ceba amb l’os de pernil.
2. En el moment en què tinguem la ceba daurada, mullar amb el brou i coure tapat a foc baix 20 minuts.
3. Torrar una llesca de pa dur i afegir a la sopa cinc minuts. Colar.
4. Coure l’ou de guatlla 3 minuts amb aigua.
5. Posar en una tetera que tingui un petit colador la ceba deshidratada i una branca de farigola. Posar el brou a la tetera i deixar infusionar 3 minuts.
6. Servir en una tasseta l’ou i al damunt formatge ratllat. Bon profit!