'Tagliatelle' amb salsa de ceps

El cuiner del restaurant La Borda de les Pubilles, Antonio Bucar, explica com cuinar un bacallà confitat de romaní.

'Tagliatelle' amb salsa de cepsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És un dels bolets més apreciats en gastronomia pel seu sabor i textura. El cep o buixó (boletus edulis) és a la majoria de països europeus el bolet per excel·lència. El seu nom en llatí, edulis, significa comestible.

El seu capell primer és hemisfèric i després convex-aplanat de color marró i tonalitat força variable. La superfície és viscosa i presenta rugositats. El peu, color gris-avellana, és quasi ovoide i cilindrat en els exemplars adults, i la carn és blanquinosa.

Es pot trobar fàcilment als boscos de pins. És molt semblant al boletus aestivalis i al siureny (boletus aereus), amb el qual sovint se’l confon. Cal diferenciar-los del mataparent (boletus satanas), un bolet tòxic del mateix gènere.

Es pot menjar cru en amanides, acompanyat simplement amb vinagre, oli i sal. També assecat o en conserva, en vinagre o oli.

Té un sabor característic, amb un toc dolç com l’avellana. Perfecte per a una salsa amb nata.

LA RECEPTA

Ingredients per a quatre persones

200 g de ceps

200 ml de nata per cuinar

400 g de tagliatelle frescos

1 ceba

Oli d’oliva verge

Sal i pebre negre

Formatge parmesà en pols i en escames

200 ml d’aigua

Elaboració

1. Primer cal que talleu la ceba en juliana i sofregiu amb l’oli d’oliva, és a dir, en tires allargades i fines.

2. Quan la ceba estigui tova hi heu d’afegir els ceps tallats en trossos petits, fins a daurar-los.

3. A continuació, afegiu l’aigua i deixeu-ho coure uns 10 minuts. Després afegiu la nata i que cogui uns altres 10 minuts.

4. Fiqueu aigua a bullir en una olla amb sal. Afegiu els tagliatelle i bulliu-los 4 minuts.

5. Traieu els tagliatelle del foc, coleu-los i refredeu amb aigua freda.

6. Salpebreu la salsa i tritureu-ho tot.

7. Escalfeu la pasta i emplateu els tagliatelle amb la salsa de ceps ben calenta. Poseu el formatge i les escames per sobre al gust.

'Tagliatelle' amb salsa de ceps

tracking