'Tagliatelle' amb salsa de ceps
El cuiner del restaurant La Borda de les Pubilles, Antonio Bucar, explica com cuinar un bacallà confitat de romaní.
![](https://imagenes.diariandorra.ad/files/image_large/uploads/2023/12/17/657f2d188fade.jpeg)
'Tagliatelle' amb salsa de ceps
És un dels bolets més apreciats en gastronomia pel seu sabor i textura. El cep o buixó (boletus edulis) és a la majoria de països europeus el bolet per excel·lència. El seu nom en llatí, edulis, significa comestible.
El seu capell primer és hemisfèric i després convex-aplanat de color marró i tonalitat força variable. La superfície és viscosa i presenta rugositats. El peu, color gris-avellana, és quasi ovoide i cilindrat en els exemplars adults, i la carn és blanquinosa.
Es pot trobar fàcilment als boscos de pins. És molt semblant al boletus aestivalis i al siureny (boletus aereus), amb el qual sovint se’l confon. Cal diferenciar-los del mataparent (boletus satanas), un bolet tòxic del mateix gènere.
Es pot menjar cru en amanides, acompanyat simplement amb vinagre, oli i sal. També assecat o en conserva, en vinagre o oli.
Té un sabor característic, amb un toc dolç com l’avellana. Perfecte per a una salsa amb nata.
LA RECEPTA
Ingredients per a quatre persones
200 g de ceps
200 ml de nata per cuinar
400 g de tagliatelle frescos
1 ceba
Oli d’oliva verge
Sal i pebre negre
Formatge parmesà en pols i en escames
200 ml d’aigua
Elaboració
1. Primer cal que talleu la ceba en juliana i sofregiu amb l’oli d’oliva, és a dir, en tires allargades i fines.
2. Quan la ceba estigui tova hi heu d’afegir els ceps tallats en trossos petits, fins a daurar-los.
3. A continuació, afegiu l’aigua i deixeu-ho coure uns 10 minuts. Després afegiu la nata i que cogui uns altres 10 minuts.
4. Fiqueu aigua a bullir en una olla amb sal. Afegiu els tagliatelle i bulliu-los 4 minuts.
5. Traieu els tagliatelle del foc, coleu-los i refredeu amb aigua freda.
6. Salpebreu la salsa i tritureu-ho tot.
7. Escalfeu la pasta i emplateu els tagliatelle amb la salsa de ceps ben calenta. Poseu el formatge i les escames per sobre al gust.
![](https://imagenes.diariandorra.ad/files/image_414_276/uploads/2023/12/17/657f2d1adc466.jpeg)
'Tagliatelle' amb salsa de ceps