Ensalada russa autèntica (olivier)

La xef del restaurant El Cresper, Svetlana Stroganoff, explica com cuinar ensalada russa autèntica

Ensalada russa autèntica (olivier)Alexandra Muratet

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’origen d’aquesta ensalada rau en una recepta feta l’any 1860 per Lucien Olivier, xef francès del cèlebre restaurant L’Ermitage situat a la plaça Trubnàia a Moscou, Rússia. Per aquesta raó a alguns països es coneix com a ensalada Olivier.

Es va estendre a França a principis del segle XX mitjançant alguns grups d’aristòcrates russos exiliats arran de la Revolució del 1917. Sembla que tot seguit es va introduir a Espanya a través de la cuina francesa, encara que no hi hagi constància històrica. Posteriorment, l’ensalada russa es va estendre a alguns països de l’Amèrica del Sud i Central, com ara l’Argentina, el Perú i la República Dominicana.

És un plat fred, molt habitual com a recepta d’estiu, que dona un protagonisme important a les patates i també als ous, que també són essencials per fer la salsa maionesa. Es troba com a tapa a la carta de molts bars, amb una àmplia varietat d’ingredients més enllà dels clàssics.

LA RECEPTA

Ingredients

Pernil dolç (400 grams)

4 ous

3 - 4 patates

4-5 cogombres

2 pastanagues

1 ceba

250 grams de pèsols

300 grams de maionesa

Sal al gust

Pebre al gust

Elaboració

1. Bulliu les patates, les pastanagues i els ous.

2. Talleu-ho tot en daus petits.

3. Barregeu-ho tot, afegiu-hi sal, pebre i la maionesa.

4. Deixeu reposar a la nevera.

Ensalada russa autèntica (olivier)

tracking