Ensalada russa autèntica (olivier)
La xef del restaurant El Cresper, Svetlana Stroganoff, explica com cuinar ensalada russa autèntica
![](https://imagenes.diariandorra.ad/files/image_large/uploads/2023/12/17/657f1b6120e4f.jpeg)
Ensalada russa autèntica (olivier)
L’origen d’aquesta ensalada rau en una recepta feta l’any 1860 per Lucien Olivier, xef francès del cèlebre restaurant L’Ermitage situat a la plaça Trubnàia a Moscou, Rússia. Per aquesta raó a alguns països es coneix com a ensalada Olivier.
Es va estendre a França a principis del segle XX mitjançant alguns grups d’aristòcrates russos exiliats arran de la Revolució del 1917. Sembla que tot seguit es va introduir a Espanya a través de la cuina francesa, encara que no hi hagi constància històrica. Posteriorment, l’ensalada russa es va estendre a alguns països de l’Amèrica del Sud i Central, com ara l’Argentina, el Perú i la República Dominicana.
És un plat fred, molt habitual com a recepta d’estiu, que dona un protagonisme important a les patates i també als ous, que també són essencials per fer la salsa maionesa. Es troba com a tapa a la carta de molts bars, amb una àmplia varietat d’ingredients més enllà dels clàssics.
LA RECEPTA
Ingredients
Pernil dolç (400 grams)
4 ous
3 - 4 patates
4-5 cogombres
2 pastanagues
1 ceba
250 grams de pèsols
300 grams de maionesa
Sal al gust
Pebre al gust
Elaboració
1. Bulliu les patates, les pastanagues i els ous.
2. Talleu-ho tot en daus petits.
3. Barregeu-ho tot, afegiu-hi sal, pebre i la maionesa.
4. Deixeu reposar a la nevera.
![](https://imagenes.diariandorra.ad/files/image_414_276/uploads/2023/12/17/657f1b634392d.jpeg)
Ensalada russa autèntica (olivier)