Salmorejo d'alvocat amb salmó fumat
El xef del restaurant Tapad'era, Hotel Tulip Inn Delfos, Serafin Garcia, explica com cuinar salmorejo d'alvocat amb salmó fumat
![](https://imagenes.diariandorra.ad/files/image_large/uploads/2023/12/18/658010de367d0.jpeg)
El xef del restaurant Tapadera, Hotel Delfos, Serafin Garcia
És una fruita tropical que ha traspassat fronteres, tant de consum com de conreu, i s’ha implantat en l’oferta culinària de manera molt variada, a més de tenir usos cosmètics. L’alvocat es pot trobar en preparacions tan conegudes com el guacamole, generalitzat molt més enllà de l’origen mexicà que té, i com a ingredient per a amanides, entrepans i plats lleugers, frescos i d’estiu, com una verdura.
El sabor suau i la consistència tendra i cremosa faciliten la combinació amb una àmplia gamma d’aliments i permeten elaborar receptes senzilles i gustoses. Amb arròs, pasta, peix o marisc, pollastre, verdures o farcits, amb l’avantatge que es tracta d’una fruita molt nutritiva. Les propietats de l’alvocat ajuden a tenir el cor sa perquè redueixen el nivell de colesterol, controlen la pressió arterial, regulen el nivell de sucre en sang i es considera que es un bon mètode antienvelliment, per cuidar la pell, com a antioxidant pel contingut en vitamines i per evitar el sobrepès perquè és saciant, té magnesi i potassi, i és ric en fibra.
LA RECEPETA
Ingredients
6 alvocats
1 quilo de tomàquet canari
20 grams d’alls
150 grams de cogombre
3 talls de pa de motlle
0,2 litres d’oli d’oliva
2 llimones
20 grams de sal
200 grams de salmó fumat
0,5 litres d’aigua
2 ous durs
Elaboració
En un recipient es posen els alvocats pelats i tallats, els tomàquets pelats, el cogombre pelat i sense llavors, els alls, el suc de dues llimones, el pa de motlle, l’oli, l’aigua i la sal. Es tritura tot amb una batedora, es rectifica de sal o aigua i es reserva en fred.
L’emplatat es fa en un plat fondo, posant la quantitat necessària del salmorejo. Es tallen uns encenalls de salmó i s’hi afegeixen. Després es posen uns dauets de pa fregit i finalment es ratlla una mica d’ou dur.
![](https://imagenes.diariandorra.ad/files/image_414_276/uploads/2023/12/18/658010df7af3e.jpeg)
Salmorejo d'alvocat amb salmó fumat