Cuina
Salut i energia en un plat únic
El xef del restaurant Odei Coffee&Kitchen, Luis Gamboa, explica com elaborar una albergínia rostida amb cuscús de bròquil-coliflor i cremós de tahini
La recepta reuneix dues característiques molt buscades en l’actual tendència healthy: que siguin aliments molt saludables i que a la vegada aportin una bona quantitat d’energia. El xef del restaurant Odei Coffee&Kitchen, Luis Gamboa, explica que per fer l’albergínia rostida amb cuscús de bròquil-coliflor i cremós de tahini es va inspirar “en la demanda creixent de gent que busca opcions nutritives i que a la vegada els donin forces per afrontar el dia a dia o per anar a realitzar esport”. L’elaboració del plat es va fer sobre la base “de prova i error, d’investigar nous productes i combinar-los fins que vam creure que podia agradar”, indica el xef, que fa un any i mig que treballa a l’Odei.
El restaurant combina les temàtiques del menjar australià amb l’ús de productes locals i presenta ofertes per a tots els públics. “Tenim opcions per a vegans, celíacs i intolerants a la lactosa”, diu Gamboa. “Els plats són bastant flexibles, ja que tenim clients que són esportistes d’alt rendiment que ens demanen plats amb molta carn, com els jugadors de bàsquet, i d’altres, com els ciclistes, que prefereixen aliments més lleugers”, conclou el xef mexicà.
LA RECEPTA: Albergínia rostida amb cuscús de bròquil-coliflor i cremós de tahini
Per elaborar aquest plat, el primer que s’ha de fer és barrejar un suc de dues llimones, una mica d’all, coriandre i comí en pols, sal, pebre i oli d’oliva per obtenir un glacejat. El segon pas és netejar les albergínies, assecar-les, tallar-les per la meitat, posar-hi una mica de sal i deixar-les a la nevera uns 15 minuts. Després s’han d’assecar i rostir-les pel costat blanc i per la pell durant uns tres minuts per banda. Un cop estan torrades, amb un pinzell de cuina es pinten amb la barreja del glacejat i es col·loquen al forn a 180 graus 7 minuts. El cremós de tahini, posteriorment, es fa batent tahini, all, sal, pebre, suc de llimona i oli d’oliva fins que té una consistència de puré i se li agrega julivert picat. El cuscús s’elabora ratllant el bròquil i la coliflor per la part grossa del ratllador i en un bol es barregen els dos aliments amb magranes, festucs, panses sultanes, oli d’oliva i sal. Per emplatar, es posa com a base el cremós de tahini i a sobre les albergínies, a les quals s’hi afegeix una mica de cuscús. En última instància, es col·loquen fulles de coriandre i julivert, llavors de sèsam i brots de shiso com a elements decoratius. INGREDIENTS 5 albergínies Llavors de sèsam Brots de shiso 4 llimones per fer-ne suc 3 dents d’all picat 1/4 de comí i coriandre en pols 1 cullerada de sal i julivert picat 1/4 de pebre negre 1/2 tassa d’oli d’oliva 450 g bròquil 450 g coliflor 50 g panses sultanes 50 g llavors de magranes 50 g festucs 1 peça de tahini