Cuina
Formatges sense límits
El xef del Cheese's Art, Severiano Martínez, presenta una fondue de formatges suïssos amb gambes

Formatges sense límits
El 1982 el xef del Cheese’s Art, Severiano Martínez, va començar a treballar als fogons del Principat i des d’aleshores no ha parat. Aquesta és la seva cinquena temporada a la cuina de la Casa dels Formatges, especialitzada en l’elaboració de tot tipus de fondues, com la que mescla el sabor de les gambes amb tres formatges suïssos i una mica de pa torrat. “El gust de la gamba és molt adequat per combinar-lo amb l’appenzeller, emmental i gruyère”, diu el xef. Altres combinacions que fan és amb foie i amb més formatges com el roquefort.
LA RECEPTA: FONDUE DE FORMATGES SUÏSSOS AMB GAMBES

L’elaboració d’aquesta recepta no requereix gaires passos i tampoc no es necessiten gaires ingredients per aconseguir un plat deliciós i que com a resultat és un món de sensacions gustatives. En primer lloc s’ha de posar un caquelon al foc i s’hi ha de tirar per sobre fomatge ratllat amb 10 cl de vi blanc sec, i seguidament es remena fins que el formatge es fon i agafa una forma i textura consistent. Per altra part, s’han de pelar les cues de les gambes, es couen a la paella amb una mica d’oli d’oliva i se’ls afegeix all i julivert perquè agafin més sabor. Una vegada s’han finalitzat els dos processos i ja estan llestos per menjar, s’ha d’emplatar per un costat el caquelon amb el formatge i per un altre la safata de gambes. A més, per donar-los una mica més de sabor i varietat al plat, s’acompanya d’uns daus de pa torrat. Una vegada ja està tot a taula es recomana sucar les gambes dins el formatge per gaudir de tota la varietat de sabors que ofereix la recepta. INGREDIENTS (2 persones) 450 g de 3 formatges suïssos: Appenzeller Emmental Gruyère Oli d’oliva All Julivert Daus de pa torrat Gambes 10 cl de vi blanc sec