Sis motius per no fregar-se els ulls

Ho veiem com inofensiu però fregar-se els ulls té efectes nocius en la visió

Sis motius per no fregar-se els ulls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Recordes quantes vegades t’has fregat els ulls durant el dia d’avui? Segur que no!

Molts cops, al llarg del dia, de manera involuntària i sobretot inconscientment, ens freguem els ulls. Però aquest acte, que aparentment veiem com a inofensiu pel seu suposat alleujament, pot tenir efectes negatius en la visió.

Queratocon

Fregar-se els ulls de manera intensa i repetidament pot provocar que la còrnia és deformi, ajudant en el desenvolupament d’un queratocon.

Glaucoma

El simple fet de fregar-se provoca una major pressió als ulls i redueix el flux sanguini, fent que pugui augmentar la pressió intraocular i provocar l’aparició d’un glaucoma.

Ulls vermells

Fregar-se amb repetició els ulls pot provocar que es trenquin els vasos sanguinis que hi ha a la zona, de manera que es produeix un canvi en el color dels ulls.

Hola arrugues!

Les parpelles també pateixen ja que un fregament repetitiu i intens pot provocar que la pell que cobreix la parpella superior s’estiri. La més immediata conseqüència és l’aparició d’arrugues.

Còrnia

Fregar-se els ulls cap a fora pot provocar lesions i danys permanents a la còrnia.

Infeccions:

Quan ens freguem els ulls, no sempre som conscients que els nostres dits o mans poden estar bruts. Per tant, els bacteris poden provocar patologies oculars tan molestes com una conjuntivitis, un mussol o una blefaritis.

Així doncs, encara que fregar-se els ulls suposi un alleujament en aquell moment, s’ha de recordar que no és beneficiós i s’hauria d’evitar tant com sigui possible.

En el cas de notar molta picor o un cos estrany, és recomanable que, de forma conscient, es realitzi un fregament lleuger, sense pressionar i, sobretot, amb les mans netes.

També és possible afegir-hi llàgrimes artificials per tal d’alleujar aquests símptomes en el cas que es presentin habitualment.

tracking