Impacte de la fatiga ocular entre adults i nens
Cal controlar el temps d’ús dels dispositius
Amb l’augment de l’ús de pantalles digitals, s’estan produint una sèrie de canvis en els nostres hàbits diaris. Moltes persones pateixen de molèsties físiques després de l’ús de dispositius electrònics durant més de dues hores seguides. I és que recents estudis publicats demostren que als Estats Units, el 80% dels americans utilitzen aquests dispositius més de dues hores al dia i el 59% acaba amb fatiga ocular digital.
Si es mira per edats, dels adults enquestats, el 32% experimenta fatiga ocular. El 27% acaba amb sensació de sequedat ocular i un 27% pateix mal de cap. Gairebé el 28% acaba veient-hi borrós i un 35% explica que acaba patint de mal al coll i a l’espatlla.
A més, un 80% informa que utilitza dispositius digitals una hora abans d’anar a dormir i el 55% en la primera hora després de despertar-se.
Igual que els adults, els nens, després de passar-se dues hores amb un dispositiu electrònic, diuen que pateixen de mal de cap (9%), tenen mal al coll i esquena (5%), tenen la sensació de patir d’ull sec (9%), informen d’una disminució de la capacitat d’atenció (15%), o presenten un mal comportament (13%) o irritabilitat (13%).
Per tal d’evitar aquestes molèsties, és important que tothom es conscienciï dels efectes negatius en la visió i per tant controli el temps d’ús d’aquests dispositius, faci pauses (regla del 20-20-20) i intenti realitzar el màxim possible d’activitats a l’aire lliure o amb llum natural.
MENORS
Hores davant la pantalla Passen més de dues hores al dia davant d’una pantalla. Si es parla d’activitats preferides a l’hora de l’esbarjo, la primera és jugar a l’aire lliure, encara que activitats com jugar amb un dispositiu electrònic està guanyant pes (23%) així com veure la TV (20%).