7 DIES

Anells intel·ligents

TECNOLOGIA. Aquests dispositius es porten còmodament al dit, i poden monitorar la salut, seguir l’activitat física, facilitar pagaments i oferir funcions de seguretat.

Anells intel·ligents

Anells intel·ligents

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tenen una funció semblant als rellotges o les polseres intel·ligents, però són més petits i discrets. Els anells intel·ligents són l’última tendència en gadgets, i els principals fabricants ja han començat a treure al mercat els primers models.

Es tracta de dispositius electrònics que es porten al dit com un anell convencional, però que estan equipats amb tecnologia avançada que monitoren la salut i l’activitat física, tot i que també poden servir com a eines de seguretat i comunicació.

Així, els usos dels anells intel·ligents són variats i, sovint, depenen del model específic i dels sensors que integren. Entre les utilitats més importants cal destacar:

1.Salut i benestar

- Ritme cardíac: Molts anells inclouen sensors òptics per mesurar el ritme cardíac en temps real.

-Seguiment del son: Avaluen la qualitat del descans, detectant etapes com el son profund i la fase REM.

-Nivells d’oxigen en sang: Alguns models poden mesurar la saturació d’oxigen, útil per detectar problemes respiratoris.

-Temperatura corporal: Poden monitorar lleugeres variacions en la temperatura corporal, la qual cosa pot ser un indicador de salut general o de febre.

2. Activitat física

-Comptador de passos: Registra el nombre de passos realitzats durant el dia.

-Distància recorreguda: Calcula la distància caminada o correguda.

-Calories cremades: A través de l’anàlisi de l’activitat i les dades biomètriques, pot estimar el nombre de calories cremades.

3. Pagaments i identificació.

-Pagaments sense contacte: Alguns anells tenen xips NFC que permeten realitzar pagaments sense necessitat de targetes o telèfons.

-Control d’accés: Poden ser utilitzats per obrir portes, tant físiques (amb panys intel·ligents) com digitals (inici de sessió en dispositius).

4. Seguretat i comunicació

-Notificacions: Els anells poden vibrar per notificar trucades, missatges, o altres alertes importants.

-Botons del pànic: Alguns models inclouen funcions de seguretat personal, com l’enviament d’una alerta d’emergència a contactes predefinits.

El preu pot variar considerablement en funció de les característiques, la qualitat dels materials i el prestigi del fabricant. Els anells més econòmics ofereixen funcions bàsiques com el pagament NFC o el comptatge de passos, mentre que els models més cars integren tecnologies avançades de monitorització de la salut.

tracking