L'estètica també és cosa d'homes
Cada vegada els homes tenen més cura del seu aspecte físic i més enllà de les hores al gimnàs per mantenir-se en forma i estar musculats, el cert és que els centres d’estètica ja no són un hàbitat estrany per a ells
Qui se’n recorda ja del concepte metrosexual? Homes preocupats per la bellesa i l’estètica que utilitzen cremes hidratants, es depilen... tot allò que en un moment va sorprendre perquè en teoria eren activitats “només de dones” sembla que a dia d’avui ja és història. Cada vegada els homes tenen més cura del seu aspecte físic i més enllà de les hores al gimnàs per mantenir-se en forma i estar més o menys musculats, el cert és que els centres d’estètica ja no són un hàbitat estrany per a ells. I ja no cal posar-los etiquetes pel fet que tinguin cura de la seva imatge. “Ja no els fa vergonya, venen sense problemes”, assegura Verónica Bosa, responsable del centre d’estètica que porta el seu nom, que afegeix que “ara és una situació més normal, n’hi ha que ja han agafat la rutina cada setmana i venen a fer-ser algun tractament”.
Ella no és l’única que ha detectat aquesta tendència. Meritxell Ros, del centre Zen, també ho corrobora. “Cada vegada tenim més nois, la majoria perquè es depilen perquè els és més pràctic si fan esport. Abans s’ho feien amb la gilette, però els dura poc, així que s’han passat a la cera o el làser”, exposa. I quines són les zones que més es depilen? Tothom coincideix: cames, esquena i pit. Alguns, però, també els braços, els glutis, les celles (també és una de les zones amb més demanda) i fins i tot hi ha qui es fa les engonals. Ara bé, les esteticistes asseguren que no s’han trobat –o en tot cas molt ocasionalment– amb demandes de depilació íntima.
La cera s’utilitza, però com passa amb les dones el làser va guanyant terreny. “El pèl de l’home és més dur i fa mal. Amb el làser no se’n senten i es pot fer tot”, destaca Mercè Haro, del centre Xènia. De fet, Ros puntualitza que en el seu cas té molts clients que es fan fotodepilació al pit, “perquè és una zona que amb cera fa molt més mal”.
Però la depilació no és l’única demanda. “Cada vegada hi ha més homes que demanen tractaments facials. Tenen molta cura de la pell, també tractaments antiaging per mantenir-se joves”, detalla la responsable de Zen. Haro hi afegeix “tractaments d’aprimament de la panxa, la papada, neteges de cutis o massatges”. I per descomptat no hi poden faltar les sessions d’UVA i altres que demanen fer-se la pedicura o la manicura.
Quan es pregunta per les franges d’edat, la realitat és molt àmplia. En tots els centres expliquen que els més joves acostumen a ser clients de 14 o 15 anys que es fan tractaments per l’acne i algunes depilacions. “Entre els 30 i els 50 són, potser, els que més es depilen”, explica Meritxell Ros, mentre que a partir dels 50 es demanen més la resta de tractaments, ja sigui per tenir cura de la pell o les sessions d’UVA. I quan es tracta de modelar el cos, els mesos de primavera la demanda augmenta. Sembla que com les dones, tothom fa “operació biquini”.
Moda pro pèl en les dones
I mentre els homes cada vegada es depilen més, en el món femení apareixen modes a favor del pèl. Qui ho promou denuncia la pressió a la qual se sotmeten les dones per depilar-se. La discussió s’ha traslladat a les xarxes socials, on s’han fet campanyes a favor de no depilar-se en les quals fins i tot han pres part algunes famoses.