SERVEI ANDORRÀ D'ASSISTÈNCIA SANITÀRIA

Arriba l'app per a pacients amb càncer de mama

L’aplicació d’assistència digital ha estat desenvolupada per la fundació iSYS Ofereix seguiment personalitzat i suport més enllà dels centres sanitaris

Presentació de l'aplicació Xemio en suport mòbil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc d’una societat cada cop més digitalitzada, la salut digital es consolida com una eina clau en el seguiment i suport dels pacients oncològics. En aquest context, la Fundació iSYS, pionera en el desenvolupament de solucions de salut digital, ha presentat Xemio, una plataforma digital per a persones diagnosticades de càncer de mama.

El càncer de mama representa el tumor més freqüent entre les dones occidentals. Segons les estadístiques, una de cada vuit dones als països de la UE desenvoluparan aquesta malaltia abans dels 75 anys. Davant d’aquesta realitat, Xemio sorgeix com una resposta tecnològica que facilita el seguiment de símptomes i ofereix informació rigorosa sobre la malaltia, tractaments i efectes secundaris a través d’una aplicació mòbil i una pàgina web, validada i actualitzada per especialistes d’oncologia.

La Fundació iSYS no tan sols s’ha preocupat per la facilitat d’ús de la seva aplicació, sinó també per la qualitat i la fiabilitat de la informació que proporciona. A través d’un sistema de valoració pròpia, l’iSY­Score, han analitzat més de 300 apps per assegurar que Xemio compleix amb els estàndards més alts en termes de salut digital.

Els beneficis de Xemio no es limiten només al pacient. La plataforma també està dissenyada per millorar la comunicació entre els professionals sanitaris i els pacients, permetent l’enviament d’arxius i la interconnexió amb centres assistencials segons estàndards internacionals ISO. A més, Xemio proporciona dades valuoses per al desenvolupament d’estudis i d’intel·ligència artificial en l’àmbit oncològic.

Liderant aquesta iniciativa es troben figures destacades com la Dra. Imma Grau i Cor­ral, enginyera i Directora del programa, i la Dra. Montserrat Muñoz i Mateo, oncòloga clínica (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) i editora mèdica, ambdues amb un PhD i una trajectòria reconeguda en el camp de la salut digital.

El projecte pilot a Andorra representa un pas endavant en la integració de la salut digital en els sistemes de salut públics. Aquesta iniciativa no tan sols oferirà un millor seguiment dels pacients amb càncer de mama, sinó que també facilitarà la recopilació de dades per a la recerca i el desenvolupament de noves estra­tègies per al seguiment d’aquestes pacients. Aquest projecte s’iniciarà dins del marc d’un estudi, on es farà seguiment durant 12 mesos de pacients amb càncer de mama que ja ha finalitzant el tractament actiu i es troben en fase de seguiment. És en aquest moment en el qual apareixen altres símptomes com els efectes secundaris als tractaments rebuts, la pèrdua de densitat òssia, la hipercolesterolèmia, els problemes en l’esfera psicològica o en la salut sexual. Aquest seguiment i estudi s’implementarà al Principat de mà de la Dra. Royo en tant que metgessa internista referent en oncologia mèdica juntament amb l’equip d’oncologia i ginecologia del SAAS.

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària disposarà d’una eina més en salut digital, apostant per la innovació en salut digital, i demostrant el seu compromís amb la millora de la qualitat de vida dels pacients de càncer de mama i la seva supervivència a llarg termini.

Xemio, una aposta per la salut digital

Funció Xemio sorgeix com una resposta tecnològica que facilita el seguiment de símptomes i ofereix informació rigorosa sobre la malaltia, els tractaments i els efectes secundaris. Suport L’aplicació mòbil i una pàgina web estan validades i actualitzades per especialistes d’oncologia. Comunicació La plataforma està dissenyada per millorar la comunicació entre els professionals sanitaris i els pacients. Estudis L’app Xemio proporciona dades valuoses per al desenvolupament d’estudis i d’intel·ligència artificial en l’àmbit oncològic.

tracking